Който обедини ГЕРБ в Плевен, може да играе за кмет

https://mreja.bg/komentar/koyto-obedini-gerb-v-pleven-mozhe-da-igrae-za-kmet/79742 Mreja.bg
Който обедини ГЕРБ в Плевен, може да играе за кмет


Областният управител Мирослав Петров пое партийното ръководство и обеща оздравяване на структурите

Сред предложените са шефът на местния парламент и заместничката му, а първи по номинации е най-младият съветник

“Ще направя всичко възможно да обединя ГЕРБ в Плевен. Това е задачата, която ми възложи Изпълнителната комисия на партията. Като областен управител на Плевен имам визията за проблемите - глобални, териториални, както и отделно в самата партия.”

Това каза новият областен координатор на ГЕРБ в Плевен Мирослав Петров пред медиите.

Думите му

прозвучаха

като клетва

- изрече ги

спокойно

и убедено

Новината, че Мирослав Петров поема областното ръководство на ГЕРБ, дойде в Плевен преди началото на номинационното събрание за местните избори 2019. Съобщи я Красимир Велчев, член на Изпълнителната комисия. Той допълни, че Мирослав Петров сменя на поста депутата Владислав Николов. Рокадата е заради недобрите резултати на партията и допуснатото разделение в редиците на ГЕРБ в областта.

“Плевен е важен град с история и за нас не е без значение, че тук партията е с незадоволителни резултати”, обясни Велчев. Той се надява Мирослав Петров да обедини всички структури.

“Мисля, че положихме добро начало и всички се убедиха, че от тези разправии и от разделянето на лагери никой не печели, а точно обратното - всички губят. Силни сме и винаги сме били силни, защото сме заедно. Затова трябва всички да работим за идеята на ГЕРБ”, насърчи Велчев.

Мирослав

Петров пое два

трудни поста -

начело на

областта и

неин партиен

ръководител

Кредитът на доверие е голям - трябва да го защити с много работа в краткото време до изборите. Ако се справи - това ще е знак, че може да е кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ. В номинациите той се нареди 5-и - събра 121 гласа при кворум 340 партийни членове.

Впрочем шансовете му за успех са подкрепени от богата биография, стремеж към образование и усъвършенстване, солиден опит. Притежава 2 дипломи за висше. Освен контратероризъм във Военната академия завършва и икономика. През 2005 и 2006 г. успешно приключва обучения на ФБР (ИЛЕА) в Унгария и САЩ.

В системата на МВР започва работа през 1990 г. Извървява цялата служебна стълбица - през годините оглавява Криминална полиция, сектора за борба с организираната престъпност. В началото на 2013 г. става шеф на полицейската дирекция в Плевен, след като 14 г. е бил неин заместник-директор. Назначен е за областен управител на Плевен с постановление на МС от 10 май 2017 г.

Ако Петров влезе в надпреварата за кмет, ще е първият досега професионален полицай в историята на Плевен. Вероятно ще получи значителна подкрепа -

хората търсят

сигурност и

защита. Но дали

е добър стопанин

- мненията на плевенчани се разделят.

Областният управител отговаря за защитения природен парк Кайлъка, който е държавна собственост.

“Петров се грижи - праща затворници и наети по временната заетост да чистят, прави епизодични акции със служители от областната администрация”, казват от лагера на защитниците.  

“Но не е достатъчно. Паднали стари дървета запречват водите на река Тученишка, прорязваща карстовата долина, купчини изрязани клони стоят в тревите до алеите и развалят гледката в каньона, в парка има счупени пейки, строшени дървени арки са надвиснали опасно над предпочитани места за отдих”, опонират други.

И препоръчват Петров да организира почистване и ремонт в Кайлъка преди решението кой ще влезе в състезанието за кмет. Твърдят, че това не е прищявка или каприз, а тест как се справя с управлението на поверения имот.

Успее ли -

значи ще може

да решава и

проблемите на

големия град,

на общината, смятат плевенчани.

Ако е вярна приказката, че хората посрещат по дрехите, но изпращат по ума, Петров ще е добре приет. Той е с представителен външен вид и фигура, облеклото му е елегантно. Но тъй като голямата цел е оздравяването на партийните структури, по-важно е дали притежава дарбата да убеждава и сплотява, да изгражда и печели.

Другият вероятен кандидат е Мартин Митев, шеф на общинския съвет в града, втори по номинации с 209 гласа. Той е обаятелен, разпознаваем, умее да общува с всеки. Първият е, който дръпна завесите над изглеждащата малко скучна работа в местния парламент и осигури пълна прозрачност пред медиите, като разяснява популярно и подробно всяко решение.  

Редовно се изказва и по глобални проблеми, свързани с развитието на региона -

изграждане на

магистрала

“Хемус”,

възстановяване

на висшето

военно училище,

разширяване на медицинското образование със създаване на пореден факултет - след фармация и стоматология, и пр.

За своите 48 г. икономистът с 3 специалности, завършил е международни икономически отношения, здравен мениджмънт и застрахователно и социално дело, е натрупал трудов стаж 22 г., от които 21 г. е на управленски позиции.

В партия ГЕРБ членува от 2007 г., а от 2013 до 2016 г. е неин общински ръководител. В 9 поредни кампании е председател на общинския предизборен щаб.

Попитан за шансовете да бъде издигната кандидатурата му за кмет, Митев каза: “Засега съм само номиниран. Решението е на висшия ръководен орган на партията - Изпълнителната комисия. Повече няма да коментирам.”  

Рулетката за кандидат-кмет завъртя и зам.-шефката на местния парламент Петя Василева, която има 179 номинации. И

в третия си

мандат като

съветник тя

се откроява с

активност и

диалогичност

Оглавява комисията по култура, вероизповедания и международна дейност, както и специализираните комисии по решаване на жилищните нужди на гражданите и по разпределяне на средства за съфинансиране на проекти в сферата на културата.

Като директор на училища по езици и компютри и собственик и управител на Образователен център преподавателката по английски е запозната в дълбочина с проблемите и умее да отстоява тезите си. Майка на 3 деца, Петя Василева помага и на жени с рак на гърдата като съучредител на фондация “Св. Иван Рилски”. Работи дейно и във фондация “Родова памет”, чийто управител е.

Сред предложените е и най-младият общински съветник Йордан Грижов. Едва на 29 г., той е първи по номинации - 233, и бие дори шефа Мартин Митев с 34 гласа преднина.

Харесват

го заради

всеотдайната

работа в

младежката

организация

на ГЕРБ. По негова идея през 2016 г. публично бе обсъдена стратегия за развитие на младите хора в Плевен.

В края на 2018 г. Грижов стартира свой проект “Съветникът”. За да провокира гражданската активност на младите, той накара ученици да пишат есета по темата какво е нужно за напредъка на Плевен.

Като създател на платформата “Младите лидери на Плевен” предизвика състезание в 7 категории - бизнес предприемачество, доброволчество, политическо лидерство, култура и изкуство, наука и технологично развитие, спортни успехи, постижения в сферата на медицината.

“Грижов е сред смелчаците, които се хвърлят в река Вит да извадят богоявленския кръст”, представят го колеги.

И обобщават: “По драматичност битката за кръста е сравнима с предизборна кампания, а и е изпитание на ред качества - бърза реакция, смелост, издръжливост, отстояване.”

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.