Кола бомба избухна в западен квартал на Кабул, най-малко 95 са ранени

https://mreja.bg/komentar/kola-bomba-izbuhna-v-zapaden-kvartal-na-kabul-nay-malko-95-sa-raneni/79614 Mreja.bg
Кола бомба избухна в западен квартал на Кабул, най-малко 95 са ранени


Кола бомба избухна днес пред полицейско управление в афганистанската столица Кабул. Най-малко 95 души са ранени, съобщиха правителствени източници. За нападението поеха отговорност талибаните, предаде Ройтерс.

Говорител на здравното министерство заяви, че 95 ранени са били откарани в болници. Повечето от тях са цивилни, включително жени и деца.

Бомбата е била задействана, когато автомобил е спрял на контролен пункт пред сградата, каза говорителят на вътрешното министерство Насрат Рахими, цитиран от БТА.

Талибаните съобщиха в комюнике, че техен атентатор самоубиец е нападнал "център за вербуване" на "врагове".

Насилието в Афганистан не спира, въпреки че талибаните и САЩ изглеждат близо до историческо споразумение за изтегляне на американския военен контингент в замяна на обещание от страна на талибаните, че страната няма да бъде използвана за подготовка на терористични нападения.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.