Иван Тодоров от "ТАД Груп": Не съм поръчвал нищо!

https://mreja.bg/komentar/ivan-todorov-ot-tad-grup-ne-sam-porachval-nishto/79670 Mreja.bg
Иван Тодоров от "ТАД Груп": Не съм поръчвал нищо!


Не съм поръчвал нищо, лаконично каза, след като се появи в апелативния спецсъд собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров. Днес трима съдии ще решават дали той ще остане на свобода срещу 100 хил. лв. гаранция по обвинението му в кибертеторизъм заради хакерската атака срещу НАП.

Миналата седмица Тодоров бе освободен срещу парична гаранция, което на практика означава, че той вече е внесъл 100 хил. лв., за да може е на свобода.

Вчера от прокуратурата заявиха, че са събрани нови доказателства по мега разследването и заради тях ще настояват делото по мярката за неотклонение на Тодоров да бъде закрито. Става дума за чувствителна информация за взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски отношения, свързани с прякото развитие на икономиката в страната.

По това дело заедно с Тодоров са обвинени служителите на "ТАД Груп" Кристиян Бойков и Георги Янков, които също са на свобода. 

Очаквайте подробности!

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.