Италианската партия "Лига" внесе в Сената предложение за вот на недоверие на правителството

https://mreja.bg/komentar/italianskata-partiya-liga-vnese-v-senata-predlozhenie-za-vot-na-nedoverie-na-pravitelstvoto/79731 Mreja.bg
Италианската партия "Лига" внесе в Сената предложение за вот на недоверие на правителството


Партията на италианския вицепремиер Матео Салвини "Лига" внесе в петък в парламента на страната предложение за вот на недоверие на правителството, предаде агенция ANSA.

Според италианската информационна агенция партията призова за провеждането на нови избори възможно най-скоро, тъй като няма "време за губене", предава БНР.

Това става факт, след като в четвъртък Салвини заяви, че партията "Лига" повече не може да управлява в коалиция с Движението "5 звезди" поради различия между двете партии, които не могат да бъдат отстранени.

Междувременно италианските медии съобщиха, че предсрочните избори вероятно ще се проведат през октомври.

Според в-к Кориере дела сера (Corriere della sera) Матео Салвини настоява предсрочните избори да се проведат на 13-ти октомври, докато според в-к La Repubblica новите парламентарни избори могат да се проведат на 23-ти октомври.

Италианският парламент вече излезе в лятна почивка и от председателят на Сената зависи кога да бъде свикан отново.

Президентът на републиката Серджо Матарела е върховният арбитър на италианската политика и единственият орган, който може да разпусне парламента и да свика изборите.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.