Испания: Трябва да помислим добре преди да наложим санкции на Турция

https://mreja.bg/komentar/ispaniya-tryabva-da-pomislim-dobre-predi-da-nalozhim-sankcii-na-turciya/78840 Mreja.bg
Испания: Трябва да помислим добре преди да наложим санкции на Турция


Испания смята, че трябва да се помисли добре, преди да се наложат санкции на Турция заради сондажите в шелфа на Кипър, заяви днес испанският външен министър Жозеп Борел след заседание на външните министри от ЕС, предаде ТАСС.

Той каза, че съществува пълна европейска солидарност с Кипър, защото става въпрос за международното право, но трябва да се избягва ескалация на напрежението, предава БТА.

"Трябва да се помисли два пъти, преди да се прилагат санкции", каза Борел, като подчерта важността на подновяването на разговорите.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас от своя страна каза, че Европейският съюз ще напомни на Турция за последиците от нарушението на суверенните права на Кипър със сондажите в район, смятан за изключителна икономическа зона на Кипър. Той изрази задоволство от единодушната позиция на всички колеги по този въпрос.

Кипър призова ЕС да се намеси, след като Турция започна да прави сондажи за природен газ на около 60 километра от неговия бряг.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.