Имоти докараха етична проверка на кметовете на Банско и Сандански (Обзор)

https://mreja.bg/komentar/imoti-dokaraha-etichna-proverka-na-kmetovete-na-bansko-i-sandanski-obzor/78597 Mreja.bg
Имоти докараха етична проверка на кметовете на Банско и Сандански (Обзор)


Кирил Котев сам се предложил на премиера за вътрешна проверка

Борисов готви разпускане на организациите на ГЕРБ в Плевен и Добрич

Кметовете на Сандански Кирил Котев и на Банско Георги Икономов ще са първите проверявани от новата етична комисия на ГЕРБ. Тя бе създадена в неделя по изрично настояване на премиера Бойко Борисов, за да проверява сигнали срещу високопоставени партийци.

Първите сигнали

вече са

постъпили

и са за Сандански и Банско, обяви в понеделник сутринта шефката на парламента Цвета Караянчева пред Нова тв. Тя обаче не конкретизира срещу кого са сигналите.

Проверките на етичната комисия ще са срещу кметовете Кирил Котев и Георги Икономов и са заради имоти на двамата, научи “24 часа”.

Всъщност Котев сам е поискал проверката, като още след конференцията на ГЕРБ в неделя е говорил с Бойко Борисов, за да му се оплаче от скандали, които се заформяли тенденциозно преди местните избори. Той бил недоволен от публикации в медии, че неправомерно ползва минерална вода за хотела на фамилията си “Перун”. “Борисов ми каза, че с това ще се занимае комисията по етика, която бе създадена, и че първият сигнал, който ще проверява, е точно моят казус”, коментира в понеделник той пред “24 часа”.

“Първият въпрос е дали е законно, а вторият - морално ли е.

Имам всички

документи и

разрешителни за

ползването на

минералната

вода

Още преди нас 30 хотела са получили разрешение за това, след нас има подадени още искания. Има и още останал свободен дебит. Защо трябва да правя нещо незаконно, след като си има установен ред и всеки, който поиска, може да ползва минералната вода”, обясни още Котев. Категоричен е, че е и морално, защото не е нито първият, нито последният хотел, който се възползва от предоставената вода.

“Това, което е позволено на другите, на нас не ни е”, отсече обаче в неделя пред конгреса на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кметът на Банско Георги Икономов пък ще бъде проверяван дали не си е построил къща за гости в управлявания от него курортен град. Той обитава триетажната къща от 2018 г. и според източници на “24 часа” тя не е построена с европари.

“Нямам никаква информация”, бе коментарът пред “24 часа” вчера от страна на Икономов.

Публикации как близки на кмета на Пловдив Иван Тотев строят върху общински терени пък са причина за критиките на премиера срещу пловдивския градоначалник.

Тотев почти

сигурно няма да

бъде издигнат за

трети мандат

като кмет на Пловдив, коментират в местната организация на ГЕРБ след острите критики от страна на Борисов. Под въпрос било и дали ще остане начело на градското ръководство на партията. Значение за това имала и дългата и тиха война между градоначалника и областния управител Здравко Димитров. Губернаторът минава за човек на Борисов и редовно информирал лидера за гафове на пловдивския кмет. Запознати разказват, че наводнението от 2 юни в Пловдив извадило Борисов от нерви. Тогава младежи тръгнаха с лодка по улиците на Пловдив.

Сигурни са рокадите вече в две от местните организации на ГЕРБ - Плевен и Добрич. Борисов вече обяви, че е недоволен от слабите им резултати на избори, които продължават от години.

“И само защото

няколко човека

от Плевен са се

възприели като

тартори,

не само нямаме успех, смеят ни се”, заяви премиерът в неделя. Според запознати той планирал пълно разпускане на ръководствата на двете организации и тотална промяна, почти основаване наново на организациите. Единственото му колебание било дали да го направи преди местните избори.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.