Ердоган плаши Европа с кошмара от 2015 година

https://mreja.bg/komentar/erdogan-plashi-evropa-s-koshmara-ot-2015-godina/79238 Mreja.bg
Ердоган плаши Европа с кошмара от 2015 година


Tурция включи тежката си артилерия от аргументи, като обяви, че прекъсва споразумението с Европа за реадмисия на мигранти. (Виж 11-а стр.) Досега Анкара само плашеше с тази крайна стъпка.

Ясно е, че Ердоган се разпорежда като едноличен собственик и няма да отстъпи пред искането на Брюксел да спре сондажите за газ в кипърски води, а и европейските санкции едва ли ще го стреснат.

Големият проблем е какво ще прави Европа, ако Турция отвори границите си за бежанци към Европа. Със сигурност за всеки от лидерите в страните от ЕС потоците от бежанци към Германия, Франция и Италия от 2015 г. са все още незабравен кошмар.

Четири години по-късно едва ли ще стреснат Ердоган само със санкции, освен тояга ще трябва да се използва и морков, но не е много ясно какъв ще бъде той, след като отдавна Брюксел не говори за бъдещи преговори с Анкара за членство в съюза. Труден ще е този казус за Брюксел и той едва ли ще може дълго да бъде отлаган. Само с обещаните 6 милиарда за мигрантите едва ли ще накарат Ердоган да спази обещанието си.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.