Експрезидентът на Киргизстан Атамбаев: Лично стрелях срещу командосите по време на щурма

https://mreja.bg/komentar/eksprezidentat-na-kirgizstan-atambaev-lichno-strelyah-sreshtu-komandosite-po-vreme-na-shturma/79665 Mreja.bg
Експрезидентът на Киргизстан Атамбаев: Лично стрелях срещу командосите по време на щурма


Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев призна, че лично е стрелял по атакуващите дома му командоси от спецчастите при вчерашния им опит да го арестуват. Това заяви самият Атамбаев пред журналисти, цитиран от ТАСС и БТА.

"Моите привърженици нямаха оръжие, аз лично стрелях по време на нападението", каза той, но добави, че се "стараeл да не уцелва хора".

Атамбаев отбеляза също, че е готов да съдейства за освобождаване на задържаните от неговите привърженици при щурма бойци от спецчастите. Според предишни съобщения 6-има командоси от спецотряда "Алфа" на Държавния комитет за национална сигурност в момента се намират под охрана (а според други съобщения - като заложници) в дома на експрезидента в село Кой-Таш край столицата Бишкек. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.