Джереми Хънт няма да е част от правителството на Борис Джонсън

https://mreja.bg/komentar/dzheremi-hant-nyama-da-e-chast-ot-pravitelstvoto-na-boris-dzhonsan/79182 Mreja.bg
Джереми Хънт няма да е част от правителството на Борис Джонсън


Новият британски премиер Борис Джонсън отстрани противника си в надпреварата за лидерския пост на британските консерватори - Джереми Хънт, от министерството на външните работи. Новината съобщи самият Хънт днес, предадоха световните агенции.

"За мен щеше да бъде чест да продължа работата си на министър на външните работи, но разбирам нуждата на новия премиер да избере своя екип", написа Хънт в Туитър. Той обясни, че Джонсън любезно му е предложил друга роля в правителството, но той е отклонил офертата, предава БТА.

Джонсън е в процес на съставяне на правителството си. Повечето водещи министри от кабинета на предшественичката му Тереза Мей вече се оттеглиха, като казаха, че или сами са взели това решение, или им е било благодарено за свършената работа и са били приканени да се оттеглят.

Хънт остава депутат в парламента, откъдето, както той самият каза, ще окаже пълна подкрепа на Джонсън.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.