Двама американци задържани за фаталното намушкване с нож на карабинера в Рим

https://mreja.bg/komentar/dvama-amerikanci-zadarzhani-za-fatalnoto-namushkvane-s-nozh-na-karabinera-v-rim/79277 Mreja.bg
Двама американци задържани за фаталното намушкване с нож на карабинера в Рим


Двама американски граждани са задържани под стража във връзка с фаталното намушкване с нож на служителя на италианските карабинери в Рим, съобщиха днес италианските медии, цитирани от ДПА.

Според агенциите АНСА и АдН Кронос двамата граждани на САЩ са поставени под стража, след като са отведени за разпит в централата на карабинерите.

Преди това полицията описа убиеца като "вероятно африкански гражданин", допълни БТА.

Снощното убийство на 35-годишния Марио Черчиело Рега в централния район Прати близо до Ватикана предизвика ужас в цяла Италия.

Според източници от разследването Черчело Рега и други полицейски служители участвали с цивилни дрехи в операция срещу двама крадци.

Крадците откраднали мобилен телефон и портфейл от мъж, на когото после казали, че ще може да си получи обратно вещите срещу 100 евро.

Мъжът съобщил за престъплението в полицията и уговорил среща с крадците. Но вместо него се появили карабинерите и били нападнати с нож.

По-рано днес италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини написа в туитър, че в столицата е организирана хайка за арест на извършителя, когото нарече с вулгарна дума.

"Сигурен съм, че ще го заловят и че ще си плати сурово за това нападение с принудителен труд в затвора, докато е жив", написа крайнодесният политик.

В Италия няма законови разпоредби за принудителен труд в затворите, отбелязва ДПА.

Карабинерите написаха във фейсбук, че Рега е бил женен от малко повече месец и изразиха "дълбоката си скръб от загубата, засягаща (всички) 110 000 негови колеги".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.