Докладът за освобождаването на Катица Янева се очаква да влезе днес в парламента на Северна Македония

https://mreja.bg/komentar/dokladat-za-osvobozhdavaneto-na-katica-yaneva-se-ochakva-da-vleze-dnes-v-parlamenta-na-severna-makedoniya/80554 Mreja.bg
Докладът за освобождаването на Катица Янева се очаква да влезе днес в парламента
на Северна Македония


В парламентарна процедура се очаква днес да влезе докладът на Съвета на прокурорите за освобождаване на специалния прокурор Катица Янева, съобщи МИА. Новоизбраният председател на Съвета на прокурорите Ацо Колевски потвърди, че още в четвъртък в парламента е бил изпратен докладът, че са изпълнени условията за започване на процедура за освобождаването на Янева, предава БТА.

Според парламентарната процедура председателят на парламентарната комисия за избори и назначения Илия Димовски трябва да насрочи заседание, на което ще се вземе решение за освобождаването на Янева.

В петък той заяви, че щом получи доклада ще действа бързо в посока ускоряване на процедурата. Все още не е известно дали комисията ще дискутира по доклада при закрити врата или на открито заседание. Възможността докладът да се разгледа при закрити врата е заради чувствителността на съдебните разследвания, които са все още в ход. Евентуално решение на парламента за освобождаването на Янева, според процедурата, отново ще се гледа от Съвета на прокурорите, отбелязва МИА.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.