Десет години затвор и 50 000 юана глоба получи иманяр, ограбил гробницата на прадядото на първия китайски император

https://mreja.bg/komentar/deset-godini-zatvor-i-50-000-yuana-globa-poluchi-imanyar-ograbil-grobnicata-na-pradyadoto-na-parviya-kitayski-imperator/79448 Mreja.bg
Десет години затвор и 50 000 юана глоба получи иманяр, ограбил гробницата на прадядото на първия китайски император


На десет години и осем месеца затвор и глоба от 50 000 юана (7265 долара) бе осъден иманяр, нахлул в гробница, за която се смята, че е на прадядото на първия китайски император Цин Шъхуан, информира Радио "Китай".

Присъдата бе постановена от съд в град Сиан, административния център на провинция Шаанси, където се намира прочутия мавзолей с теракотената армия на владетеля обединил Китай. Иманярът, заедно с още няколко свои помагачи, които също получиха различни присъди, са влизали в гробницата многократно между септември и октомври 2010 г. и са изнесли от нея 11 предмета, един от които по-късно бе идентифициран като особено ценен. Престъпната група е била задържана при акция на полицията и службата за опазване на историческото и културно наследство през декември 2018 г.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.