Държавата ще дофинансира туризма с 15 млн. лв (Видео)

https://mreja.bg/komentar/darzhavata-shte-dofinansira-turizma-s-15-mln-lv-video/80224 Mreja.bg
Държавата ще дофинансира туризма с 15 млн. лв (Видео)


Премиерът Бойкo Борисов присъства на откриването на най-голямата мултифункционална зала в курорта „Албена” - "Перуника Хол", по повод 50-годишнината от създаването му, съобщава „Добрич он лайн”.

Лентата беше прерязана от Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Съвета на директорите на „Албена” АД Радосвет Радев.

По думите на Борисов, туристическият бранш може да бъде подпомогнат с около 15 милиона лева, като разходите ще бъдат поделени с местните власти и Националното сдружение на общините. Ако чартърните полети бъдат подпомогнати от държавата, това ще намали цената на самолетните билети за България с до 30% и ще привлече туристи към страната ни. Борисов добави, че чартърните полети трябва да бъдат дофинансирани, както е в Турция, Гърция и Хърватия. Как точно да стане това трябва да кажат заетите в бранша – обобщи той..

Борисов посочи още, че магистрала "Хемус" ще има готови отсечки до 2021 година. По думите му, навсякъде ще се строи и асфалтира. Той уточни, че е поел ангажимент към района на Варна и Албена магистрала "Хемус" да бъде доизградена.

Премиерът Бойко Борисов отряза лентата на откриването на най-голямата мултифункционална зала „Перуника хол” в курорта „Албена”, по повод 50-годишнината от създаването му.

Туристическите чартъри могат да бъдат стимулирани на държавно ниво, когато браншът и местните власти дадат схема как това да стане - посочи премиерът. Той допълни, че така се прави в туристически държави, като Гърция, Турция, Хърватия. Борисов обеща 10-15 милиона лева от държавата за такова подпомагане. По думите на изпълнителния директор на Албена Красимир Станев, билетите за чартърите могат значително да поевтинеят, ако държавата субсидира разходите за гориво.

Борисов посочи още, че е поел ангажимент към района на Албена и Варна за доизграждане на магистрала Хемус, която ще доведе повече туристи в курортите.Борисов обеща, че до 2021 година навсякъде по магистралата „ще се строи, асфалтира и трасира” и ще има готови отсечки.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.