Ципрас за Сириза: Не трябва да се страхуваме дървото да стане със силни корени

https://mreja.bg/komentar/cipras-za-siriza-ne-tryabva-da-se-strahuvame-darvoto-da-stane-sas-silni-koreni/78827 Mreja.bg
Ципрас за Сириза: Не трябва да се страхуваме дървото да стане със силни корени


Бившият гръцки премиер и лидер на най-голямата опозиционна партия в Гърция Сириза Алексис Ципрас призова за трасформиране на партията в по-широко движение, в което да влязат прогресивни и демократични сили, пише вестник "Катимерини".

На заседание на Централния комитет на Сириза Ципрас каза, че "като пази корените си, не трябва да се страхуваме дървото да прерасне в дърво със силни и дълбоки корени и клони, които покриват всички прогресивни и демократични сили", предава БТА.

Оценката на Ципрас е, че Сириза се е справила сравнително добре на предсрочните парламентарни избори след всеобщите нападки срещу нея поради поражението на европейските избори през май, на които неговата партия остана на 9 процентни пункта зад "Нова демокрация".

На предсрочните парламентарни избори дясноцентристката Нова демокрация излезе първа сила с 39,85 процента и получи 158 места в 300-членния гръцки парламент. СИРИЗА бе подкрепена от 31,53 процента и има 86 депутати.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.