Цанко Цанев преплува за първи път Бургаския залив за 14 часа (Снимки)

https://mreja.bg/komentar/canko-canev-prepluva-za-parvi-pat-burgaskiya-zaliv-za-14-chasa-snimki/78952 Mreja.bg
Цанко Цанев преплува за първи път Бургаския залив за 14 часа (Снимки)


"Историческо преплуване на Бургаския залив за 14 часа, 24 минути и 34 секунди!". Новината сподели във фейсбук бургаският кмет Димитър Николов.

"Героят на деня е Цанко Цанков. Силна умора и удовлетворение от дългия и труден маратон бележат края на почти 45-километровото плуване. Старта на предизвикателството беше даден тази сутрин точно в 6.20 ч. (вчера - бел.ред.) от най-северната част на Бургаския залив - н. Емине. Краят на маратона беше отчетен точно в 20.44 ч. в най-южната точка на Бургаския залив-н. Маслен нос. Това е най-дългото плуване в историята на плувните спортове в България. Амбицията на Цанко е да постави подобен рекорд и в Международни води. Това не е просто спортна победа, а урок за силата на духа и вдъхновението да осъществиш мечтата си. Респект!", написа още градоначълникът Димитър Николов.

Първото преплуване на целия Бургаски залив от националния шампион и рекордьор Цанко Цанев бе близо 45 километра от нос Емине до Маслен нос.

Посрещането на плувеца беше на плаж "Перла" край Приморско.

Точно в 21:00 снощи Цанко Цанев излезе от водата след многочасово безспирно плуване в открито море и постигна исторически рекорд.

За първи път Бургаският залив беше преплуван от край до край.

Въпреки признанието, че се чувства зле, 31-годишният плувец излезе от морето с широка усмивка.

"От средата на дистанцията до края цялото плуване беше свързано с една непрестанна борба, която водих, за да мога да завърша с тази дистанция. Наистина не мисля, че човек може да се подготви за това, което му се случва във връзка с едно такова мероприятие", каза Цанев пред БНТ.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.