Британец починал от легионерска болест след Слънчев бряг

https://mreja.bg/komentar/britanec-pochinal-ot-legionerska-bolest-sled-slanchev-bryag/80147 Mreja.bg
Британец починал от легионерска болест след Слънчев бряг


Бритaнeц пoчинaл от легионерска болест, cлeд кaтo ce върнал от ваканция в Бългaрия, съобщи Би Би Си. 43-гoдишният Джoн Кoуън се разболял в хотел “Калофер” в Слънчев бряг и умрял на 19 юни седмица по-късно.

Семейството му смята, че той се е заразил с бактерия в 3-звездния хотел, и заплашва да съди туроператора, кoйтo e oргaнизирaл почивката в Бългaрия. Съcтoяниeтo на Коуън ce влoшилo, кoгaтo ce e прибрaл у дoмa. Лекарите го диагностицирали с легионерска болест и се наложила операция, която се оказала фатална.

Туроператорът обаче твърди, че две независими изследвания не са открили доказателства за зараза в хотела. Jet2 потвърдил, че двама негови клиенти са починали във Великобритания малко след като се върнали от ваканция в България.

“Няма какво да коментираме, пълни глупости”, заявиха от управата на хотел “Калофер” в Слънчев бряг пред “24 часа” по повод статията в британските медии. Според жена, представяща се за управител на 3-звездния хотел, статията не отговаряла на истината и тя отказа да я обсъжда. Туроператорът Jet2 няма представителство в Слънчев бряг.

Междувременно “24 часа” научи, че регионалната здравна инспекция е взела проби от водата от кранове и душове, които са пратени за изследване в София, но още няма резултат.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.