Борисов: Присъствието на Световната банка доказва, че сме привлекателни за инвестиции и бизнес

https://mreja.bg/komentar/borisov-prisastvieto-na-svetovnata-banka-dokazva-che-sme-privlekatelni-za-investicii-i-biznes/78943 Mreja.bg
Борисов: Присъствието на Световната банка
доказва, че сме привлекателни за инвестиции и бизнес


България е привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка заради стратегическото и местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на Център за споделени услуги на Световната банка в София. Той е уверен, че установяването на институция от ранга на банката ще повлияе положително на българската икономика, защото ще надгради потенциала на сектори с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти. Премиерът каза още, че присъствието на авторитетна организация в лицето на Световната банка ще издигне престижа ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и за инвестиции.

Световната банка да подпомогне финансирането на транспортния коридор София-Скопие-Тирана и да поеме надзора. Това е предложил премиера на управляващия и административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг на тяхна среща по-рано в МС. „Сега говорихме с шефа на Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана, да бъде гарантирано финансирането“, съобщи Борисов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.