Борисов: Държавата винаги се е справяла с проблемите (На живо)

https://mreja.bg/komentar/borisov-darzhavata-vinagi-se-e-spravyala-s-problemite-na-zhivo/79506 Mreja.bg
Борисов: Държавата винаги се е справяла с проблемите (На живо)


Темата на днешната среща беше африканската чума. През много проблеми сме минали през годините и винаги държавата се е справяла. Това заяви премиерът Бойко Борисов/ министърът на земеделието Десислава Танева след срещата с кметовете на протестиращите срещу чумата села в Пазарджишка община.

"На картата се вижда как се разпространява чумата. Борим се от две години с нея. Огромна маса от животни, огромни комбинати", заяви Борисов.

По-рано днес те излязоха с обща декларация, в която заявяват, че няма да допуснат принудително умъртвяване на домашните прасета.

В 20 километровата санитарна зона попадат всичките 31 села на община Пазарджик и още 44 населени места в други общини на областта.

Кметовете са категорични, че след втори август, когато е крайният срок, няма да допуснат в селата си екипите за принудително ликвидиране на прасетата, каза кметът на село Юнаците Стоян Кузев.

По-рано днес депутатите от БСП Драгомир Стойнев и Георги Гьоков предложиха правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, заразени от африканска чума.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.