Боил Банов: Ще стоя денонощно в Пловдив, няма да дам да се бута нищо!

https://mreja.bg/komentar/boil-banov-shte-stoya-denonoshtno-v-plovdiv-nyama-da-dam-da-se-buta-nishto/79291 Mreja.bg
Боил Банов: Ще стоя денонощно в Пловдив, няма да дам да се бута нищо!


Няма да допусна да се бута нищо. Ще стоя тук денонощно. Това заяви министърът на културата Боил Банов, който дойде в Пловдив и спря бутането на опасен тютюнев склад на бул. "Христо Ботев" до Сточна гара. Сградата е полусъборена от години и е цяло чудо, че не е убила човек. Тя е частна собственост.

"Стопаните й са длъжни да я укрепят и да запазят орнаментите по фасадата й", категоричен е министърът. Събарянето трябваше да започни в 9 часа сутринта в събота. Издадена е заповед на кмета на общината, в която се посочва, че имотът не е паметник. Полиция и тежка техника бяха струпани. Но  разрушаването беше отложено заради изясняване на документацията.

"Всичко в центъра на Пловдив е свързано с паметници на културата", заяви по-късно Боил Банов. Той обясни, че научил за събарянето, докато бил на посещение в Черна гора. Подразнил се, че отново било насрочено в почивни дни - събота и неделя.

Кметът Иван Тотев обясни, че в понеделник администрацията на район "Централен" ще направи корекции и ще се съобрази с изискванията на министъра.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.