Боил Банов се среща с експерти за фалшификатите на изобразителното изкуство

https://mreja.bg/komentar/boil-banov-se-sreshta-s-eksperti-za-falshifikatite-na-izobrazitelnoto-izkustvo/78570 Mreja.bg
Боил Банов се среща с експерти за фалшификатите на изобразителното изкуство


В Министерството на културата ще се проведе работна среща под патронажа на министъра на културата Боил Банов във връзка с производството, разпространението и предлагането на фалшификати на българското изобразително изкуство.

В нея ще участват представители на ангажираните по темата институции, организации и експерти от Главна прокуратура, Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, Съюза на българските художници, Националната галерия, Съюза на колекционерите и Асоциацията на търговците на произведения на изкуството. Това съобщиха от пресцентъра на министерство на културата.

Целта е да бъдат обсъдени следващи стъпки и набелязани мерки, както и да бъдат взети конкретни решения, необходими за иницииране на законодателни промени в областта.

Повод за срещата са и придобилите обществен отзвук случаи на сделки и организирани изложби с предмети на изкуството, за които се изразяват съмнения, че са фалшификати.

Усъвършенстването на законовите и подзаконовите нормативни актове, координацията между заинтересованите институции и неправителствени организации, контролната дейност и обменът на информация ще допринесат за разработването на механизъм за превенция и контрол на производството, предлагането и продажбата на фалшификати на българското изобразително изкуство.

След края на срещата в сряда ще се проведе брифинг за медиите. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.