Близо 32 000 граждани обслужи НАП във Велико Търново за 6 месеца

https://mreja.bg/komentar/blizo-32-000-grazhdani-obsluzhi-nap-vav-veliko-tarnovo-za-6-meseca/78580 Mreja.bg
Близо 32 000 граждани обслужи НАП
във Велико Търново за 6 месеца


31 291 данъкоплатци и осигурители са обслужени в Националната агенция за приходите във Велико Търново през първото полугодие на 2019 г., съобщиха от приходната администрация.

7369 са посетили приходната администрация в областния град по повод подаване на данъчни и осигурителни декларации и уведомления за трудови договори, а 7053 по въпроси, свързани със здравния статус. 1117 са дошли в териториалната агенция, за да уточнят задължения по справки, получени чрез електронната услуга „Справки за задължения“. За 4144 клиенти причината е била необходимост от издаване на документ, за 1500 – регистрация и промени в регистрацията. Други 1428 са платили задълженията си с карта през ПОС терминал. 695 са били гражданите дошли, за да получат информация, а 373 – за да им бъдат заверени документи за чужбина. 1900 са посетили НАП В. Търново, за да подадат заявление за подаване на документи по електронен път, а 3074 – за издаване на ПИК /персонален идентификационен код/. 126 от клиентите на приходната агенция през първото полугодие са били в неравностойно положение.

Системата за управление на опашките е една своеобразна форма за противодействие срещу нерегламентираното извършване на услуги. Тя позволява и стриктен контрол върху работата на служителите. Системата автоматично отчита както средното време за изчакване и за обслужване, така и средното време, за което даден инспектор извършва съответната административна услуга.

Около 10 мин. е било средното време за изчакване на клиент през първото полугодие, а между 10 и 11 мин. са били нужни за неговото обслужване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.