Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Бързи, непретенциозни и много лесни бисквитени хапки, подходящи за парти и не само. Ако изчакате поне час да поомекнат бисквитките, нямате си и представа какво сладко изкушение ви очаква”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
2-3 пакета бисквити петит, прясно мляко или компот
За крема: 400 г хляб, 125 г краве масло, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао, 1 пакет ванилия или ромова есенция
За зелените точки на доминото: пудра захар, лимонов сок, зелена боя, може и друг цвят
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накисваме хляба във вода, след като отстраняваме коричките му. Изстискваме го и го смесваме с маслото, захарта, какаото и ванилията. Разбиваме, докато получим крема.
Потапяме за кратко една бисквитка в мляко или компот и я поставяме в хартиена капсула. Намазваме я с крем. Покриваме я с втора бисквитка, отново потопена в мляко или компот. Пак намазваме с крем и слагаме последна бисквитка, потопена в мляко или компот. Накрая отново покриваме с крем.
Приготвяме глазурата на око, като в купичка сипваме пудра захар и добавяме няколко капки прясно изцеден лимонов сок, докато получим желаната гъстота на сместа. Прибавяме малко от боята и разбъркваме. От зелената лимонова глазура поставяме точки върху пастичките.
Оставяме поне за час бисквитите да поемат от крема и са готови за хапване.
Източник: https:www.24chasa.bg