Бисквитени пастички "Домино"

https://mreja.bg/komentar/biskviteni-pastichki-domino/78974 Mreja.bg
Бисквитени пастички "Домино"


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Бързи, непретенциозни и много лесни бисквитени хапки, подходящи за парти и не само. Ако изчакате поне час да поомекнат бисквитките, нямате си и представа какво сладко изкушение ви очаква”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

2-3 пакета бисквити петит, прясно мляко или компот

За крема: 400 г хляб, 125 г краве масло, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао, 1 пакет ванилия или ромова есенция

За зелените точки на доминото: пудра захар, лимонов сок, зелена боя, може и друг цвят

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Накисваме хляба във вода, след като отстраняваме коричките му. Изстискваме го и го смесваме с маслото, захарта, какаото и ванилията. Разбиваме, докато получим крема.

Потапяме за кратко една бисквитка в мляко или компот и я поставяме в хартиена капсула. Намазваме я с крем. Покриваме я с втора бисквитка, отново потопена в мляко или компот. Пак намазваме с крем и слагаме последна бисквитка, потопена в мляко или компот. Накрая отново покриваме с крем.

Приготвяме глазурата на око, като в купичка сипваме пудра захар и добавяме няколко капки прясно изцеден лимонов сок, докато получим желаната гъстота на сместа. Прибавяме малко от боята и разбъркваме. От зелената лимонова глазура поставяме точки върху пастичките.

Оставяме поне за час бисквитите да поемат от крема и са готови за хапване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.