Бърнабич към министрите си: Който не е съгласен с политиката ни, да си ходи

https://mreja.bg/komentar/barnabich-kam-ministrite-si-koyto-ne-e-saglasen-s-politikata-ni-da-si-hodi/79293 Mreja.bg
Бърнабич към министрите си: Който не е съгласен с политиката ни, да си ходи


Сръбският премиер Ана Бърнабич предупреди днес, че всеки министър е длъжен да води договорената политика и добави, че министрите, които не са в състояние да го правят, са "свободни да напуснат" сръбското правителство, предаде агенция Бета, цитирана от БТА.

Реагирайки на изявлението на министъра на иновациите в сръбското правителство Ненад Попович, че "Брюкселското споразумение /с Прищина/ е мъртво и вече няма европейска интеграция на Сърбия", премиерът каза, е с това Попович е изразил становище, "директно противоположно на визията на правителството, чийто член е той".

"Напомням, че той като министър без портфейл не е компетентен нито за Брюкселското споразумение, нито за оценката му, нито за европейската интеграция. Такива изявления може да прави като председател на своята партия, но в никакъв случай не от името на правителството", каза премиерът.

Ана Бърнабич добави, че първото изречение в експозето й, тоест в програмата на правителството, приета от парламента, когато гласува за нейния кабинет, във връзка с външната политика на Сърбия, е че ЕС остава "наш стратегически приоритет и цел".

"Това е недвусмислената политика на правителството и никога не е поставяна под въпрос. Сърбия върви стабилно по европейския път", каза премиерът.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.