Български ученици спечелиха медали на Международната олимпиада по физика 2019 (Снимки)

https://mreja.bg/komentar/balgarski-uchenici-specheliha-medali-na-mezhdunarodnata-olimpiada-po-fizika-2019-snimki/78828 Mreja.bg
Български ученици спечелиха медали на Международната олимпиада по физика 2019 (Снимки)


Българският ученически отбор спечели медали от Международната олимпиада по физика в Израел, съобщиха от Софийския университет.

От 7 до 15 юли в Тел Авив, Израел, се състоя юбилейната 50-а Международна олимпиада по физика.

Всички ученици от българския отбор по физика спечелиха престижни отличия. Отборът беше ръководен от проф. Мирослав Абрашев и от главен асистент Нено Тодоров, които са преподаватели във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщи пресцентърът на висшето училище.

Сребърни медали са завоювали учениците от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" Георги Александров и Иво Петров.

С бронзови медали са Александър Проданов от mрофилираната природоматематическа гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък, както и Владимира Иринчева и Васил Николов от Първа частна математическа гимназия в София.

България е сред петте държави, учредители на Международната олимпиада по физика, чието начало е положено през 1967 година, припомнят от СУ.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.