България и Черна гора ще си сътрудничат при бедствия и кризи

https://mreja.bg/komentar/balgariya-i-cherna-gora-shte-si-satrudnichat-pri-bedstviya-i-krizi/79267 Mreja.bg
България и Черна гора ще си сътрудничат при бедствия и кризи


Министър Младен Маринов беше на официално посещение в Черна Гора по покана на черногорския министър на вътрешните работи - Мевлудин Нуходжич. В българската делегация са още главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков, посланика на България в Черна гора Меглена Плугчиева. Това съобщиха от Посолството на Република България в Черна гора.

В рамките на посещението министър Маринов проведе среща със своя колега Нуходжич, като след работната среща подписаха Споразумение между Република България и Черна гора за сътрудничество при бедствия, кризи и извънредни ситуации.

От черногорска страна бе изразена благодарност към България, както за голямата политическа подкрепа по време на успешното Българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., така и за отличното оперативно сътрудничество до сега, като не бе пропусната и благодарността за ефективната помощ от страна на българската служба "Противопожарна охрана" при бедственото положение в Черна гора по време на горските пожари от 2017г.

Министър Младенов се срещна и с Директора на Полицията на Черна гора, Веселин Вельович, като бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на полицейското сътрудничеството особено в сферата на нелегалната миграция, борба с организираната престъпност и корупцията.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.