Ало бандата на Келеша криела джиесеми в тухли и сим карти в дистанционни

https://mreja.bg/komentar/alo-bandata-na-kelesha-kriela-dzhiesemi-v-tuhli-i-sim-karti-v-distancionni/80500 Mreja.bg
Ало бандата на Келеша криела джиесеми в тухли и сим карти в дистанционни


Заловената вчера голяма банда телефонни измамници на Димитър Серафимов - Келеша криела телефони в тухли и сим карти в дистанционни. Това обяви говорителят на сепцпрокуратурата Сийка Милева като подробности от вчерашните претърсвания в една от къщите на заподозрените в град Левски. 

Групата, която се състои от 8 души, е действала от 2018 година. Членовете й са звънели от Румъния, основно на пенсионери и младежи, току-що навършили 18 години в София. Групата е действала по схемата в съдействие на полицията. Жертвите били мамени, че трябва да дадат всички ценности и пари на мнимия полицай, за да се предотврати телефонна измама. Така мошениците пораждали страх и същевременно печелили доверието на хората в отсрещната слушалка. 

След операцията на службите в тайник в мазе били открити 35 златни пендара, монети и луксозни коли. 

"Нито един от осемте обвиняеми няма ден трудов стаж, но въпреки това те са водили висок стандарт на живот", каза прокурор Милева.

Ежедневните разходи на един член на групата се равнявали на една минимална пенсия. От прокуратурата са разпоредили данъчни ревизии и проверки на ДНСК дали жилищата на обвинените и строителните книжа, с които са построени са законни. 

Прокурор Милева посочи, че единият от заподозрените се е представял във фейсбук с името Васко Богатия. Хора от всички нива на бандата са били заловени, каза Златка Падинкова, шеф на дирекцията, която се занимава с измами в Националната полиция. Тя посочи, че едно от мулетата било наето по обява за работа в куриерска фирма. Обещано му било 10% от сумата, която пренася от една място до друго.

Зам.-директорът на Националната полиция Николай Хаджийски каза, че за първите седем месеца на тази година, в сравнение с миналата, телефонните измами са намалели с 33%. Подобрила се и разкриваемостта им. И прокуратура, и полиция увериха, че е абсурдно един полицай да иска съдействие от граждани по телефона, за да му предадат всички пари и ценности.

Очаквайте подробности.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.