18-годишен бил зад волана на колата, прегазила мъж край Пловдив

https://mreja.bg/komentar/18-godishen-bil-zad-volana-na-kolata-pregazila-mazh-kray-plovdiv/79390 Mreja.bg
18-годишен бил зад волана на колата, прегазила мъж край Пловдив


18-годишен младеж е бил зад волана на автомобила, прегазил мъжа, чийто труп бе открит в петък вечерта на Околовръстното шосе на Пловдив. Тялото, намерено на банкета зад мантинелата, беше в напреднал стадий на разложение, а самоличността му не бе установена. При полицейското разследване е станало ясно, че причината за смъртта на мъжа е катастрофа. Тялото е на 30 - годишния Иван Гълев от Раковски, съобщава "Трафик нюз".

Не е ясно какво е правил младия мъж през нощта пеш на Околовръстното. Според хора от града той наркозависим. Няма семейство и деца.

Два дни по-късно е разкрит и водача, който е шофирал колата, прегазила Гълев. Това е 18-годишния Румен Костадинов от село Скутаре. Той е задържан за 24 часа, срещу него е образувано дознание по чл. 343 ал. 3 от Наказателния кодекс, а прокуратурата му е наложила мярка за неотклонение "парична гаранция". Той е освободен от ареста срещу 1 500 лева.

При разпита е заявил, че изобщо не е разбрал, че е блъснал човек, твърди, че в тъмното е сметна, че е ударил животно.

Разследването продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.