Мрежа

Кметът на Истанбул не е бил поканен на извънредния съвет след земетресението в града

0 1

Опозиционният кмет Екрем Имамоглу заяви, че не е бил поканен на извънредния съвет след земетресението в Истанбул, което разлюля града със сила 5,7 по скалата на Рихтер, предавата АФП и „Фокус“.

Трусът предизвика леки щети, евакуация и паника сред населението на най-големия турски град. Според официални данни осем души са били леко ранени.

Турските власти проведоха среща, която беше организирана от вицепрезидента Фуат Октай, за да излязат с извънреден план след земетресението.

Имамоглу, който беше избран за кмет на Истанбул през юни, е член на опозиционната „Републиканска народна партия“.Той заяви, че не е присъствал на съвета, понеже не е бил поканен.„Искам да се свържа с държавните служители. Изборите свършиха, те са зад нас. Приоритетът за мен е земетресението. Нека вземем мерки заедно“, заяви той.

Първоначалните резултати от местните избори, които трябваше да поставят Имамоглу на кметския пост бяха обявени за невалидни и нагласени от управляващата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган „Партия на справедливостта и развитието“, но той спечели решително проведените повторни избори през юни.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 4 + 2 =