Мрежа

Кирил Петков: Русия се изненада от нас, от Кремъл опитват да ни свалят!

0 108

Кирил Петков говори подробно за отношенията между България и Русия, видя Мрежа.

Министър-председателят е убеден, че страната на Владимир Путин е била неприятно изненадана от нашата родина и от факта, че малка страна като България може да се опълчи на мощта й. И това при положение, че за България традиционно се смята, че е сред близките до Русия държави.

“Те все още не разбират какво става”, изтъкна Петков в интервю. „Щом страната с най-нисък БВП в ЕС и която е много зависима от Русия, може да си позволи да се противопостави на Путин, то всеки би трябвало да го направи. Ние сме подложени на редица кибератаки, като това е опит да се дискреидитира нашето управление“, заявява Петков.

Нещо повече, според Петков от Кремъл се правят умишлени атаки да се свали правителството на Продължаваме промяната. Като пример за това той посочи вмешателство в цените на енергията, които да бъдат вдигнати до такава степен, че да накарат хората да се вдигнат на протест и да свалят кабинета.

Петков отново изтъкна, че страната ни е на път да си гарантира алтернативни доставки на газ от Азербайджан и това ще ни извади от зависимостта от Русия. Освен това ще се използват и терминали в Гърция за доставки.

Източник: Ню Йорк Таймс

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 26 − 20 =