Мрежа

Кирил Добрев: Само обединена левица може да разсече мафията в България!

0 857
Кирил Добрев не си и представя, че някога може да управлява с ГЕРБ!

„Лъжа е, че някой в редиците на БСП иска да бъдем с ГЕРБ. В Шумен водехме жестока битка, някои загубиха работата си, на други уволниха децата им. И ще ги прегърнем? Никога. И дума не може да става за коалиция с ГЕРБ”, каза по време на конференцията на БСП в Шумен зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

„Обществото иска смели хора, лидери които да поведат народа – не да обясняват кой им е виновен, а да излезнат и кажат – ние живеем в държава, в която мафията управлява”, допълни той. Според Добрев корупцията и бедността са взаимно свързани.

“Само обединена и силна левица може да разсече този възел. Нужна ни е смелост и битка срещу ГЕРБ, в която да излезем с лицата си. Истинският и силен лидер е този, който не казва просто “напред“, а „Всички след мен!“, подчерта Добрев.

Той взе отношение и към реакцията на Нинова по време на скандалите с Бойко Борисов и смята, че не е била правилна.

„Ние се занимаваме с наши си, вътрешнопартийни теми и хватки. Така може да се печелят вътрешнопартийни апаратни битки, но така не се печели доверието на обществото”, беше категоричен Добрев.

Кандидатът за нов лидер на БСП не пропусна да направи и анализ на местните избори в Шумен, в които левицата загуби само със 77 гласа.

„Няма да забравя и секциите, в които БСП имаше по-малко гласове на втори тур, в сравнение с първия. Това значи, че някой е гласувал за нас и после не е повторил“, коментира Добрев и обясни, че вече е време левицата да се готви за предстоящите парламентарни избори, пише Монитор.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 77 + = 83