Мрежа

Ким Чен Ун наблюдавал изпитанията на нова ракетна система

0 215

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун наблюдава вчера изпитанията на разработена неотдавна голяма ракетна пускова установка, предадоха световните агенции. След изпитанието Ким е заявил, че новоразработената система за залпов огън е „голямо оръжие“ и е изразил признателността си на младите учени, които са я замислили и построили, обявявайки ги за „ценно съкровище и богатство на страната“, съобщава Корейската централна телеграфна агенция, цитирана от ДПА и БТА.

Тестовете са показали, че всички технически характеристики на системата са достигнали предвидените параметри. Северна Корея трябва да продължи да засилва развитието на въоръженията, „за да се противопостави решително на военните заплахи и на засилващия се натиск на вражески сили“, добави Ким.

Въоръжените сили на Южна Корея съобщиха, че при изпитанието са изстреляни две балистични ракети с малък обсег. Те са прелетели около 380 км в посока към Японско море. Според Токио изстреляните ракети не са представлявали никаква заплаха за сигурността на Япония. Проведената серия от ракетни изпитания се смята за отговор на приключилите неотдавна американско-южнокорейски военни учения. Пхенян ги смята за подготовка за нахлуване в Северна Корея.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 6 + 4 =