Мрежа

Кандидат на „Възраждане“ задържан да кара с наркотици, той контрира с отрицателен тест

0 857

Кандидатът за депутат от „Възраждане“ в Пловдив Чавдар Бахчевански е бил арестуван, докато шофира, а направения му на място полеви тест показал наличие на наркотици в кръвта, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници от полицията. Часове по-късно от партията отрекоха, че той е бил дрогиран и изпратиха до медиите отрицателния му лабораторен тест.

Проверката е извършена през уикенда, а полевият тест е реагирал за употреба на наркотични вещества, съобщи телевизията. Мъжът е бил задържан, а по-късно освободен. Първоначално той отрекъл да е кандидат за депутат, но проверката показала обратното, съобщи още bTV.

Часове по-късно от партия „Възраждане“ излязоха с официална декларация:

„Поредната клеветническа кампания срещу „Възраждане“ е в ход в разгара на предизборната кампания. Днес масовите медии разпространиха информация, че кандидат за народен представител на „Възраждане“, на 20 място в листата в 16 Пловдивски МИР, е шофирал след употреба на наркотици.

По повод на разпространената фалшива новина, Чавдар Бахчевански посети медицинска лаборатория, за да му бъде направен кръвен тест за наркотици. Резултатът разбира се е отрицателен и го публикуваме тук.

За пореден път се прави опит името на „Възраждане“ да бъде опетнено с неверни твърдения.

Припомняме, че само преди няколко месеца по същия начин беше направен опит да бъдат спрени самоорганизирали се протестиращи, които искаха да посетят протест на „Възраждане“. Бяха спрени за полицейска проверка и бяха тествани. Първоначално тестовете уж бяха положителни. Протестиращите тогава обградиха полицейската кола и поискаха повторно тестване. След повторно тестване се оказа, че пробата е отрицателна и протестиращите бяха освободени от полицията.

Още утре „Възраждане“ ще изпрати писмо до Минитерството на вътрешните работи, с което ще поиска тестовете, които ползва полицията, да бъдат проверени за достоверност. Ние спазваме закона и никой не е над него.

„Възраждане“ категорично се противопоставя на използването на държавни институции като репресивна бухалка срещу граждани, бизнес и опозиционни политически партии.

Прилагаме кръвния тест на кандидата, който показва липсата на каквито и да е наркотични вещества в кръвта му“, написаха от „Възраждане“ до медиите.
Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 14 − 9 =