Мрежа

Камери за скорост на магистралата Белград – Ниш, глобите започват от 25 евро

643

Потокът туристи, пътуващи през летните отпуски, ще трябва по-стриктно да спазват ограниченията на скоростта на основната автомагистрала в Сърбия, за да избегнат големи глоби, предаде ДПА.

Започвайки от днес в полунощ, сръбските власти ще включат камери на 14-те пункта за плащане на пътни такси на автомагистрала Белград-Ниш и ще записват минаването на всяка кола, като със специален софтуер ще изчисляват средната й скорост на всеки участък между пунктовете, предава БТА.

Всеки със средна скорост над ограничението от 130 километра в час в някой от участъците, ще бъде незабавно глобен на следващия пункт за плащане.

Глобите, започващи от 3000 динара /25 евро/, ще бъдат налагани независимо от това в колко участъка е било нарушено ограничението на скоростта.

Цялата магистрала е дълга 230 километра, а участъците между пунктовете са от 6 до 32 километра.

Тази система подобрява съществуващия начин на контрол на скоростта на автомагистралите в Сърбия, който шофьорите могат да излъжат просто като спрат за зареждане с гориво, което намалява тяхната средна скорост.

Автомагистралата Белград-Ниш е ключова за пътуващите към Германия, Франция и Австрия и курортите в Гърция, Турция и Албания, както и за турските гастарбайтери, пътуващи към родината през ваканцията.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.