Мрежа

Какво време ни очаква през декември: Ще има много сняг и студ

Според синоптиците ще вали много дъжд и сняг, а за Коледа ще натрупа

0 215

Последният месец на годината започва с дъждовно и хладно време в почти цялата страна. По високите планински пътища и проходи вече има образувана снежна покривка, която затруднява преминаването на автомобили.

По някои проходи, като Шипка снежната покривка вече е около и над 25 см. Въведени са някои ограничения, като има затворени за камиони, а също и изисквания за вериги.

За разлика от изминалите години, този декември започва със студено и мокро време, но синоптиците прогнозират затопляне и спиране на валежите след няколко дни, като топлото време ще продължи до средата на месеца.

За студентския празник – 8-ми декември ще бъде отново облачно и ще вали дъжд и сняг във високите полета. След него ще има няколко силно мъгливи дни, а валежи ще има отново в първите дни на втората десетдневка на месеца.

За Коледа обаче се очаква да ни скове студ, а също и да има снеговалежи в почти цялата страна. Синоптиците очакват да имаме снежна Коледа и дори снежни човеци ще зарадват децата. Снежна покривка покрай Черноморието се предполага, че няма да има, там ще е ветровито и хладно.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 4