Мрежа

Какво е положението в София след смъртоносната буря?

Всички служби са на терен, столицата постепенно започва да се възстановява

0 857

Екипите на пожарната продължават да работят активно по причинените щети и наводнения от страховитата буря, която връхлетя столицата. Сигналите продължават да засипват властите за всякакви проблеми – наводнения, разрушения, счупени стъкла, задръстена канализация, паднали дървета, пострадали автомобили и още много други. По-голямата част от столицата е била без електрозахранване.

Гръмотевичната буря освен с интензивни валежи и вятър, бе придружена и с градушка, която допълнително влоши последиците от нея.

Някои от улиците в столицата са били буквално наводнени и непроходими, това е довело до сериозен транспортен трус, някои автомобили са закъсали и допълнително са затруднили движението.

За съжаление бурята е засегнала и една от най-знаковите сгради в София – Народният театър Иван Вазов, като има нанесени сериозни материални щети.

Предстои да бъдат извършвани огледи и да бъдат оценени щетите. От властите очакват сигналите да продължават да се увеличават и вероятно ще надминат 100.

За съжаление бурята отне живота на 3-ма души и рани поне един, в следствие на мълния.

Експерти съветват при гръмотевични бури да се скрием веднага в масивни сгради, като дори и в автомобил, но в никакъв случай под дърво.

Към момента синоптиците са с благоприятна прогноза, че няма индикации да се появи отново такъв апокалипсис.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 3 =