Зоран Заев: Не мисля нито за оставка, нито за предсрочни парламентарни избори

https://mreja.bg/jalto/zoran-zaev-ne-mislya-nito-za-ostavka-nito-za-predsrochni-parlamentarni-izbori/57984 Mreja.bg
Зоран Заев: Не мисля нито за оставка, нито за предсрочни парламентарни избори


Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че не обмисля да подаде оставка или да свика предсрочни парламентарни избори както поиска опозицията след аферата "Рекет", предадоха македонските медии."Не възнамерявам да мисля нито за оставка, нито за предсрочни парламентарни избори, защото начело на това правителство стои човек, който е съобщил за случая "Рекет", заяви снощи Заев, цитиран от сайта Плусинфо, предава БТА.

Той добави, че в Северна Македония ще има редовни парламентарни избори.

Преди две седмици прокурорката Вилма Русковска потвърди, че премиерът Заев е съобщил за обвинените по случая "Рекет" за изнудване на бизнесмена Йордан Камчев в замяна за освобождаването му от арест.

След публикуването на разговорите във връзка с "Рекет" в италианския вестник "Ла Верита", в които се чува и гласът на ръководителката на специалната прокуратура Катица Янева, от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ заявиха, че правителството на Заев е нарушило правната система в Северна Македония и е време за избори и смяна на властта.

Журналистът от "Ла Верита" Ларис Гайсер, който публикува разговорите по случая "Рекет", вчера също заяви по радио Каподистри, че политическата кариера на Зоран Заев, който според него е замесен в аферата, е приключила и международната общност е загубила доверието си в него.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.