Зона за отдих с уникални атракции градят край крепостта Русокастро с европари

https://mreja.bg/jalto/zona-za-otdih-s-unikalni-atrakcii-gradyat-kray-krepostta-rusokastro-s-evropari/58971 Mreja.bg
Зона за отдих с уникални атракции градят край крепостта Русокастро с европари


Комплексна зона за отдих до крепостта Русокастро ще бъде открита през следващата година благодарение на проект Living Ancient Towns - Asagipinar and Rusokastro”, CB005.2.21.059. Той е финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег Европа 2014-2020 България – Турция. За неговото изпълнение си партнират Областната дирекция за култура и туризъм в Къркларели и Община Камено.

В подножието на крепостта Русокастро ще бъдат изградени открита класна стая, тренировъчна площадка, амфитеатрално поставени седалки - пейки за посетителите, детска площадка, ще бъде обособено място за стрелба с лък, стена за скално катерене, ще бъдат монтирани пейки, контейнери за отпадъци, информационни табла. Една от големите атракции за малки и големи ще бъде умаленият модел на крепостта в нейния разцвет.

Паралелната дейност в турската страна обхваща изграждането на атракция „Тунел на времето“ като част от музея на открито "Ашаъпънар", демонстриращ праисторическия живот в земите около Странджа.

Друга важна задача на проекта е популяризирането на тези двата важни обекта чрез организиране на 3 събития за промотирането на културно-историческия туризъм в трансграничния район. За целта ще бъдат поканени представители на 20 обекта на културното наследство в граничния регион за съвместно участие с рекламни материали и уеб портал „Нашите живи древни градове“. Предвидени са още обиколки за туроператори от двете страни, както и посещение на обектите от деца.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.