Живко Георгиев, социолог: Питаха ме в ДАНС познавам ли Решетников

https://mreja.bg/jalto/zhivko-georgiev-sociolog-pitaha-me-v-dans-poznavam-li-reshetnikov/64315 Mreja.bg
Живко Георгиев, социолог: Питаха ме в ДАНС познавам ли Решетников


Социологът Живко Георгиев беше извикан на разпит в ДАНС като свидетел по дело за шпионаж. "Питаха ме дали познавам Решетников, отговорих им, че знам, че е шпионин, но лично не го познавам. Зададоха ми и въпрос дали познавам издателя Николай Маринов - да, казах, две социологически проучвания съм правил за него.

Питаха ме и дали съм провеждал социологически проучвания за геополитически нагласи у нас. Да, отговорих, правил съм доста такива - те са стандартни. И не само за отношението към Русия у нас, но и за това към Китай, САЩ, Европейския съюз, каза още социологът. Аз даже си измислих сам въпросника, защото поръчителят поиска така, убеден, че най-добре знам какво да съдържа. Нищо опасно, тайно или изненадващо няма в тези проучвания - такива правим даже и за български медии.

Нито следователите научиха много от мен, нито аз от тях. Разговорът ни продължи около половин час", каза заяви пред "24 часа" известният социолог.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.