Защо не стигат парите за здраве

https://mreja.bg/jalto/zashto-ne-stigat-parite-za-zdrave/75407 Mreja.bg
Защо не стигат парите за здраве


Трудът на медицинските сестри е подценен - доказателството за това са ниските им заплати. По този въпрос спор няма. Както няма аргументи и срещу факта, че българските лекари правят и невъзможното, за да лекуват и спасяват своите пациенти. И няма основания лекари и медицински сестри да застават едни срещу други, те не са от двете страни на барикадата, напротив, работят всеки ден заедно.

Проблемът е друг - в здравеопазването всяка година се наливат все повече пари, но очевидно се краде. Дори и при строгите проверки от страна на здравната каса пак се намират тарикати, които да вземат повече пари, като манипулират данните за клиничните пътеки. Изходът от тази задънена улица не е да се увеличават парите за здраве, а да има контрол кой как ги харчи. Ако касата не може да се справи, да се намеси държавата.

В противен случай нито медицинските сестри ще получат желаните по-високи заплати, нито здравеопазването ще е наред.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.