Зам.-министър Сачева открива в Габрово конференция за дуалното обучение

https://mreja.bg/jalto/zam-ministar-sacheva-otkriva-v-gabrovo-konferenciya-za-dualnoto-obuchenie/64630 Mreja.bg
Зам.-министър Сачева открива в Габрово конференция за дуалното обучение


Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще открие в Габрово конференция на тема „Обучение на работното място и активно учене във висшето инженерно образование“. Форумът ще се състои в петък в заседателната зала на библиотеката при Техническия университет, анонсираха от община Габрово.

Събитието е в рамките на проекта „Клъстер – стажове за подготвени за индустрията бъдещи инженери“, в който си партнират представители на науката, бизнеса, образованието и местните власти от България, Австрия и Полша.

Участниците ще получат яснота относно посоката за развитие на висшето образование и връзката му с бизнеса и пазара на труда. Ще бъде представена визията за дългосрочните перспективи пред дуалното обучение на местно, национално и европейско равнище.

Сред лекторите са представители на бизнеса, образователните среди, работодателските организации, както и гости от Технологичния университет в полския град Гданск.

Конференцията се организира от Технически университет – Габрово, Община Габрово и местното акционерно дружество „Мехатроника“.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.