Забраняват услугите на "Юбер" в Германия

https://mreja.bg/jalto/zabranyavat-uslugite-na-yuber-v-germaniya/75664 Mreja.bg
Забраняват услугите на "Юбер" в Германия


Окръжният съд във Франкфурт реши в четвъртък да забрани услугите на "Юбер" (Uber) чрез автомобили под наем в Германия, тъй като базираната в Сан Франциско компания няма необходимия лиценз, за да предлага пътнически транспорт с помощта на коли под наем, предава БНР.

Немският съд твърди, че фирмата за споделен транспорт е нарушила правилата за конкуренция, като е позволила на своите водачи да управляват автомобили, взети под наем.

През 2015 г. германският съд забрани на "Юбер" да упълномощава шофьорите да предоставят услуги на пътници, използвайки собствените си автомобили в страната.

Днешната присъда е пореден удар върху компанията за споделени пътувания, след като през миналия месец тя загуби лиценза си за превоз на пътници в Лондон с оглед на твърдения на съответния градски регулатор, че така "Юбер" е застрашил безопасността на пътниците.

В Германия, където Uber работи в седем града, включително Франкфурт, Берлин и Мюнхен, компанията работи изключително с компании за коли под наем и с техните лицензирани шофьори.

Присъдата влиза в сила незабавно, но компанията ще може да обжалва решението на съда. "Ние ще преценим решението на съда и ще определим следващите стъпки, за да гарантираме, че нашите услуги в Германия ще продължат", заяви говорител на „Юбер", цитиран от Ройтерс.

Ищецът по делото - компанията Taxi Deutschland, заяви, че ще настоява за незабавно условно изпълнение на решението на съда. Немската таксиметрова фирма смята, че след като това бъде факт, "Юбер" ще трябва да плаща глоби, започващи от 250 евро на возене и до 250 000 евро на возене в случай на повторни нарушения.

Акциите на "Юбер" поевтиняха с близо 2% при старта на търговията на Уолстрийт преди техният спад да се ограничи до понижение с около 0,7%.

Източник: https:www.24chasa.bg


763 Коментара

vinoenge

преди 1 година

https://mega-market.org/ [url=https://mega-market.org/] mega shop[/url] <a href="https://mega-market.org/"> мега даркнет маркет ссылка +на сайт</a>

Коментирай

온라인카지노

преди 11 месеца

Your writing radiates warmth and compassion, enveloping readers in a blanket of understanding and empathy. <a href="https://tohae.com/">온라인카지노</a>

Коментирай

evisa Kenya how long does it take

преди 10 месеца

I thank you so much for your unmistakable generosity in sharing this treasure of invaluable information. Many people ask about <a href="https://evisakenya.net/">eVisa Kenya how long does it take</a>. The eVisa application process for Kenya usually takes a few hours to complete. However, it is recommended to apply for eVisa at least 2 to 3 days before your intended travel date to avoid any unforeseen delays. Remember to fill the application correctly and provide all the required documents to ensure smooth processing experience.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.