Забраняват достъпа на хора и превозни средства до пазарджишко село заради чумата по свинете

https://mreja.bg/jalto/zabranyavat-dostapa-na-hora-i-prevozni-sredstva-do-pazardzhishko-selo-zaradi-chumata-po-svinete/64487 Mreja.bg
Забраняват достъпа на хора и превозни средства до пазарджишко село заради чумата по свинете


Още едно селище в Пазарджишко попада в инфектираната зона от чума по свинете заради откритото огнище на болестта в девинското село Михалково в съседната Смолянска област. В част от землището на село Фотиново до Батак се забранява достъпът на хора и превозни средства, предава БНР.

Заповедта е на директора на регионалната дирекция на горите в Пазарджик Ангел Кузманов.

„Ограничаваме достъпа в 20-километровата зона, там ние не трябва да допускаме абсолютно нищо да влиза“, заяви той.

В Пазарджишко не са открити нови случаи на заболели животни. Продължава стриктното изпълнение на мерките за биосигурност в двете инфектирани зони на Държавните стопанства „Алабак“ и „Чепино“ край Велинград.

Всяка събота се извършват и проверки на тържищата за животни в областта.

Продължава изплащането на обезщетенията за доброволно ликвидираните домашни прасета. До момента хиляда и седемдесет стопани са получили по 300 лева в общо 40 населени места в региона.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.