Япония и Индия ще изучават повърхността на Луната с безпилотен апарат през 2023 г.

https://mreja.bg/jalto/yaponiya-i-indiya-shte-izuchavat-povarhnostta-na-lunata-s-bezpiloten-aparat-prez-2023-g/57445 Mreja.bg
Япония и Индия ще изучават повърхността на Луната с безпилотен апарат през 2023 г.


Япония и Индия ще отправят през 2023 година съвместна мисия с безпилотен апарат за изучаване на повърхността на Луната в района на Южния полюс, предаде ТАСС.

Япония ще предостави за старта новата си тежка ракета Н-3 и управляем луноход, докато Индия ще осигури спускаемия модул. Това ще бъде модернизиран вариант на модула "Викрам", който стартира на 22 юли към Луната с мисията "Чандраян-2", предава БТА.

Луноходът ще бъде способен да се придвижва в радиус от 500 метра от точката на прилуняването. Той ще бъде снабден с оборудване за откриване на вода. Това ще бъде и основната задача на съвместната мисия. На Южния полюс на Луната съществуват кратери, в които не попада слънчевата светлина. Учените са на мнение, че в тях може да има лед.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.