Welt: Лицемерието - новото в спора между САЩ и Германия за "Северен поток 2"

https://mreja.bg/jalto/welt-licemerieto-novoto-v-spora-mezhdu-sasht-i-germaniya-za-severen-potok-2/76314 Mreja.bg
Welt: Лицемерието - новото в спора между САЩ и Германия за "Северен поток 2"


Германският всекидневник Welt коментира спора между САЩ и Германия за проекта "Северен поток 2".

Съоръжението ще доставя пряко руски газ до германския пазар, но според Вашингтон ще направи Берлин "заложник на Русия".

Германско американските отношения могат да бъдат описани в два варианта, предаде ДПА. От една страна са отношенията, основани на партньорство с алианс, а от друга - националните интереси, поне когато роля играят търговските отношения, коментира изданието в редакционна статия.

Всеки, който вземе предвид това, няма да намери нищо необичайно в размяната на удари между администрацията на Тръмп и правителството на (канцлера Ангела) Меркел. Само едно нещо е различно - неизменното лицемерие, съобщи БТА.

Докато бившите германски канцлери (Конрад) Аденауер, (Вили) Брант, (Хелмут) Шмит и бившите американски президенти (Джон Ф.) Кенеди и (Роналд) Рейгън открито заявяваха интересите си, то днешните правителствени лидери крият интересите си зад името на Европа, коментира изданието.

Всъщност Вашингтон иска да продава втечнения си газ на германците, а Берлин иска да се радва на предимствата от ексклузивната германско-руска сделка "Северен поток 2", без оглед на притесненията на европейските си партньори, подчертава всекидневникът.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.