Венцислав Караджов: Обезщетение за изтеклите от НАП данни само чрез съда

https://mreja.bg/jalto/vencislav-karadzhov-obezshtetenie-za-izteklite-ot-nap-danni-samo-chrez-sada/56988 Mreja.bg
Венцислав Караджов: Обезщетение за изтеклите от НАП данни само чрез съда


Опитът да се достигне до системите на Комисията за защита на личните данни е бил през безжичната мрежа, каза пред Би Ти Ви председателят й Венцислав Караджов по повод на информацията, че и там е имало хакерска атака. 

Най-вероятно извършителят е спрял на паркинга. Сега ще се преглеждат камерите, за да се открие евентуална следа. По думите на Караджов, някой се опитва да компрометира работата им. Опитите за проникване обаче са спрели на ниво антивирус. Той нарече зачестилите хакерски атаки в държавните институции провокация.

Вече има подадени жалби до комисията за изтеклите данни от НАП, но ако някой иска да получи обезщетение, трябва да се обърне към българския съд, каза шефът на комисията. Повечето жалби били с питане от хората какво да се прави.

Тъй като има голямо изтичане на данни НАП ще получи глоба. Санкцията ще бъде индивидуална в резултат на фактите, които бъдат установени при проверката на комисията, допълни Караджов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.