Варненската полиция спипа въоръжени крадци за броени часове

https://mreja.bg/jalto/varnenskata-policiya-spipa-vaorazheni-kradci-za-broeni-chasove/74902 Mreja.bg
Варненската полиция спипа въоръжени крадци за броени часове


Служители на Първо РПУ във варна за часове разкриха и задържаха двама мъже от с. Тополи, извършили два въоръжените грабежа от магазини за хранителни стоки. Набезите са извършени на 11 декември, като първият е около 01:00 часа, а вторият - в 23:35 часа.

При първия грабеж продавач консултантът е бил заплашен с хладно оръжие и е взета сумата от 350 лв., запалки и цигари. При втория грабеж са отнети около 550 лв. и цигари, като продавачката отново е била заплашена.

След предприети незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности, при специализирана операция за издирване на извършителите, същите са установени и задържани. Мъжете са на 20 г. и на 21 г. от с. Тополи, известни на МВР. В тях са намерени пари, част от вещите, обект на грабежите, както и един от ножовете, използвани за заплаха.

По случаите има образувани две досъдебни производства. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления, както и ролята на всеки от задържаните мъже, продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.