Външният министър и старши експерт на НАТО на конференцията "Западни Балкани" в София

https://mreja.bg/jalto/vanshniyat-ministar-i-starshi-ekspert-na-nato-na-konferenciyata-zapadni-balkani-v-sofiya/74122 Mreja.bg
Външният министър и старши експерт на НАТО на конференцията "Западни Балкани" в София


Веднага след двудневната среща на върха на НАТО в Лондон вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева ще участва в среща на политици от Европа в София, на която ще присъства и старши експерт на международната организация за военно сътрудничество.

Конференция „Западни Балкани“ ще се проведе в НДК на 7 декември с участието на експерти от Европа в областта на геополитиката, международните отношения и националната сигурност. За срещата в България пристига Роберт Пшчел – старши експерт „Русия и Западни Балкани“ в НАТО. Вече бе обявено, че участие ще вземе българският еврокомисар Мария Габриел, както и посланикът на Европейския съюз в Косово Наталия Апостолова.

Конференцията е организирана от Фондацията за европейска реформа New Direction, вицепрезидент на която е членът на EП и групата на Европейските консерватори и реформисти и заместник председател на ВМРО Ангел Джамбазки, и Международния републикански институт (IRI).

Представителите на европейските институции, НАТО, неправителствени организации и българския парламент ще дискутират ключови теми, свързани с бъдещето на Западните Балкани, като сигурност, миграция и присъединяване към НАТО, регионално сътрудничество и укрепване на трансатлантическия ангажимент, предизвикателства и бъдещи важни решения пред региона.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.