Валят становища в подкрепа на Иван Гешев

https://mreja.bg/jalto/valyat-stanovishta-v-podkrepa-na-ivan-geshev/57243 Mreja.bg
Валят становища в подкрепа на Иван Гешев


Още две нови становища днес до обяд са били изпратени до Висшия съдебен съвет (ВСС) в подкрепа на зам. главния прокурор Иван Гешев като кандидат за стола на Сотир Цацаров.

Първото е от над 30 служители и прокурори от районната прокуратура в Пловдив. "Изразяваме притеснението и възмущението си от организираните от ПП "Да, България" безпрецедентни по своя интензитет политически нападки срещу номинацията на г-н Иван Гешев, изразили се в протести пред сградата на ВСС", казват от Пловдивската районна прокуратура. И подчертават, че това е грубо вмешателство в работата на ВСС, нарушение на конституционните и законовите разпоредби, които засягат процедурата за избор на главен прокурор. Магистрати и служители се обединяват, че това е и посегателство срещу независимостта на съдебната власт.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО СТАНОВИЩЕ НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА - ПЛОВДИВ

Ректорът на ЮЗУ проф. д-р Борислав Юруков също е написал становище до ВСС, с което подкрепя номинацията на Гешев за главен прокурор. "Днес повече от всякога обществото следва да заявява подкрепата си към работещите професионалисти и към лидерите, способни да поемат отговорност за бъдещето развитие на прокуратурата и на съдебната власт", казва професорът.

ВИЖТЕ КАКВО ОЩЕ ТОЙ ПИШЕ ДО ВСС

Вчера след протеста пред ВСС, ръководен от лидера на "Да, България" Христо Иванов срещу Гешев, декларации до ВСС разпратиха над 130 прокурори, следователи и служители на двете специализирани прокуратури в София, Софийската районна прокуратура и Камарата на следователите в България.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.