В Русия и Грузия честват 140 години от рождението на Сталин (Снимки)

https://mreja.bg/jalto/v-rusiya-i-gruziya-chestvat-140-godini-ot-rozhdenieto-na-stalin-snimki/75875 Mreja.bg
В Русия и Грузия честват 140 години от рождението на Сталин (Снимки)


Привържениците на комунистическите партии в Русия и Грузия отбелязаха 140 години от рождението на Йосиф Сталин, предава БНР.

Стотици се събраха на Червения площад в Москва и в родния град на Сталин Гори в Грузия, за да отбележат годишнината от рождението му. Хората носеха цветя и големи портрети на покойния лидер на бившия Съветски съюз.

Въпреки че управлението на Сталин е белязано от репресии, трудови лагери и глад, много от поддръжниците на Комунистическата партия го смятат за герой, без когото Съветският съюз не би могъл да победи нацистка Германия и да стане световна сила.

"Класика е да се съди, когато няма кой да ти отговори. Хората все винят онези, които не са вече сред нас. Но има резултат - все още живеем от наследството на Сталин, все още го използваме", заяви един от хората, дошли на Червения площад в руската столица.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.