В Пловдив не се разбраха за зам.-шефове и секретар на общинската избирателна комисия

https://mreja.bg/jalto/v-plovdiv-ne-se-razbraha-za-zam-shefove-i-sekretar-na-obshtinskata-izbiratelna-komisiya/58271 Mreja.bg
В Пловдив не се разбраха за зам.-шефове и секретар на общинската избирателна комисия


Юристката Дарина Тодорова ще оглави общинската избирателна комисия в Пловдив за местния вот. Тя е от квотата на ГЕРБ и кандидатурата й мина без никакви възражения на консултациите в градската управа с парламентарно представените политически сили.

Съставът на ОИК в Пловдив е 29 души заедно с ръководството от председател, двама заместници и секретар. Общо възнаграждението им е 31 020 лева. То започва да тече от 6 септември до 7 дни след балотажа, който евентуално ще е на 3 ноември. След това им се заплаща на заседание. Председателят ще се разписва срещу 1175 лева, заместниците и секретарят - срещу 1115 лева, а членовете - срещу 1060 лева.

На консултациите не се постигна съгласие за двамата заместник-председатели и секретаря. "Предложенията са повече от местата", отбеляза секретарят на градската управа Ангелина Топчиева, която ръководеше консултациите.  Топчиева попита представителя на "Воля" дали се отказва от зам.-шефско място. Човекът на Веселин Марешки в Пловдив Стефан Аксиев не отстъпи. Той предложи юриста Кристиян Гьошев. Зам.-председателски места поискаха още БСП, ДПС и Обединени патриоти. За секретар пък настояха социалистите и патриотите.

"Консултациите приключват с несъгласие за ръководството на ОИК в Пловдив", отбеляза Топчиева. И допълни, че при това положение ЦИК ще определи кои да са заместници и секретаря. ГЕРБ освен с председател ще разполага и с 10 членове, БСП - с 9, патриотите и ДПС - с по 3-ма, "Воля" - с 2-ма и "Демократична България" - с 1.

ОИК ще заседава в сградата на местния парламент, а не в бившия партиен дом. 50 дни преди вота трябва да бъдат определени секционните комисии.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.